Proiect cofinanțat din Fondul Social European, prin Programul Operațional
Capital Uman (POCU) 2014 - 2020. Pentru informații detaliate despre
celelalte programe cofinanțate de Uniunea Europeană, vă invităm să
vizitați www.fonduri-ue.ro

Ai IDEEA? O poti înscrie la Concursul de planuri de afaceri Start-up Urban 02-03-2018


 

Organizarea Concursului de planuri de afaceri este acțiunea de tranziție de la prima etapă a proiectului Start-up Urban, promovarea culturii și educației antreprenoriale, la cea de-a doua, adică înființarea a 54 noi afaceri non-agricole în orașe din Regiunea Centru și acordarea granturilor de până 39.000 euro.

 

Consursul urmărește:

- pe de-o parte, împlinirea prin realizarea unui plan de afaceri solid a educației antreprenoriale a persoanelor selectate în proiect (cursurile acreditate de ANC și, pentru cel puțin 120 dintre persoanele selectate și cursurile e-Learning „Antreprenor” sau „Întreprinzător în turism”) și,

- pe de altă parte, identificarea celor mai bune 54 idei de afaceri care vor primi consultanță și vor fi finanțate în etapa a doua a proiectului ce va acorperi cea mai mare parte a anului 2019.

 

Concursul de planuri de afaceri se desfășoară în perioada august - noiembrie 2018. Planurile câștigătoare vor fi alese în baza unei metodologii de aplicare și selecție anunțate prin proiect.

 

Aplicanții la Concurs vor pregăti planul de afacere, un pitch video de prezentare a ideii în 3 minute și vor susține un interviu cu comisia de selecție.

 

Între noiembrie 2018 - ianuarie 2019, cei 54 de beneficiari cu planuri de afacere selectate vor paticipa la stagii în organizații cu obiect de activitate similar cu cel al afacerilor ce vor fi înființate prin proiect.

 

Urmează consultanță și mentorat, înființarea firmei, acordarea celor 54 granturi de maximum 39.000 euro fiecare (calculat la cursul InforEuro aferent lunii august 2016), monitorizarea implementării planului de afaceri câștigător, mulți alți pași către afaceri de succes...

 

Dar, până acolo, „Pasul 0” este IDEEA de afacere.

 

Iar „Pasul 1” - înscrierea în proiectul Start-up Urban până în 21 aprilie 2018 la faza de formare antreprenorială, la unul dintre experții în antreprenoriat din județul în care vă gândiți să deschideți afacerea.

Vă recomandăm să discutați cu ei despre pregatirea Dosarului de aplicare.

 

Succes cu primii pași!