Proiect cofinanțat din Fondul Social European, prin Programul Operațional
Capital Uman (POCU) 2014 - 2020. Pentru informații detaliate despre
celelalte programe cofinanțate de Uniunea Europeană, vă invităm să
vizitați www.fonduri-ue.ro

Bucataria pe roti Gastro Sibiu, afacerea pentru care un roman s-a intors acasa 18-11-2019

Ideea din spatele afacerii Gastro Sibiu își propune să realizeze o punte între tradiție, obiceiuri și plăcerea de a mânca, punte ce s-a dezvoltat din pasiunea pentru gătit a lui Horațiu Mesea și scopul lui de a aduce bucurie clienților care gustă din produsele sale. Tânărul antreprenor dorește ca într-un spațiu închiriat relativ mic și într-un food truck, să adune la un loc arome, gusturi, combinații noi și experiențe deosebite, alături de oamenii din toată țara, de toate vârstele, sexele, religiile și mediile sociale.

 

 

Beneficiarul Start-up Urban spune că atunci când vorbește despre mâncare are imediat în minte munca asiduă alături de o echipă de oamenii tineri care i-au devenit deja prieteni, poveștile lor din jurul truck-ului, veselia și zâmbetele clienților.

 

În ultima perioadă, fenomenul food truck a cunoscut o dezvoltare exponențială în România, fiind unul dintre cele mai dinamice sectoare din industria ospitalității. Pentru că întotdeauna i-a plăcut gastromia și fiind bucătar atât în țară cât și în strainătate, Horațiu a fost cucerit de ideea preparatelor pregătite în bucătăriile pe roți, activitate pe care a întâlnit-o peste tot în lume.

 

Decizia de a participa la Concursul de planuri de afaceri Start-up Urban a venit atunci când antreprenorul a realizat că piața de food trucks a ajuns cu o viteză uimitoare la nivelul din Occident, fapt ce l-a determinat să revină în România.

 

 

Prin activitatea pe care o desfașoară, Horațiu dorește să asigure recunoașterea gastronomiei food truck la nivel local, regional și național. Despre sine, tanărul declară că are pregatirea, dinamica, flexibilitatea și capacitatea de a spune DA unei astfel de provocări. Afacerea este concepută să se plieze pe orice tip de eveniment, fie el amplu sau restrâns și dorește să facă din Gastro SIbiu un partener de încredere în redarea tradițiilor sibiene și să contribuie la integrarea gastronomiei în strategia de dezvoltare a județului Sibiu.

 

Obiectivele principale ale start-up-ului sunt promovarea produselor locale, a ingredientelor naturale de pe piața locală, gătirea prin tehnici avansate ce combină modernul cu tradiționalul și formarea unei echipe tinere și dinamice.

 

În vederea atingerii obiectivelor menționate, Horatiu spune că și-a propus să utileze bucătăria food truck-ului cu echipamente adecvate realizării unei game diverse de produse sănătoase, prin care să satisfacă o gamă cât mai largă de clienți, mai ales turiști care doresc să aibă experiențe culinare în călătoriile lor. 

 

 

De asemenea, antreprenorul are și un plan de rezervă pentru extra sezon: vor onora comenzi de catering, evenimente și petreceri private, evenimente corporate, activități team-building, banchete, aniversării de tot felul, lansări de produse și locații, evenimente hors d’oeuvres, conferințe, seminarii, cursuri și workshop-uri. Horațiu consideră că necesitatea dezvoltării și a unei activității de catering de înaltă calitate și performanță este importantă pentru a avea un flux continuu de activitate și un răspuns la cerința tot mai crescută a pieței .