Proiect cofinanțat din Fondul Social European, prin Programul Operațional
Capital Uman (POCU) 2014 - 2020. Pentru informații detaliate despre
celelalte programe cofinanțate de Uniunea Europeană, vă invităm să
vizitați www.fonduri-ue.ro

Concursul de planuri de afaceri in Sibiu si Mures: Sunteti pregatiti pentru interviul final? 15-10-2018

 

Noi suntem pregătiți!

 

Am stabilit datele pentru interviurile finale. Și pentru că noi vă cunoaștem, dați-ne voie, ca la rândul nostru, să vă prezentăm membrii juriilor din județul Mureș și, respectiv, Sibiu. 

 

Liderului de consorțiu, Fundația Națională a Tinerilor Manageri - FNTM, administrator de granturi in județele Sibiu și Mureș, a decis următoare
 

Fiecare candidat va avea aproximativ 30 de minute în care va prezenta pe scurt ideea de afacere și va răspunde întrebărilor adresate de membrii juriului.

Interviurile se vor derula în ordine alfabetică, iar expertul grup țintă județean vă va informa zilele următoare asupra programului de desfășurare a acestora.

 

***

 

Județul Mureș

 

Interviurile se vor desfășura în perioada 11-12 noiembrie 2018, la biroul Start-up Urban din Târgu Mureș (str. Borsos Tamas, nr. 24 in prima zi - 11 noiembrie si la Pensiunea Tempo, str. Morii nr.27, in a doua zi de interviu - 12 noiembrie). 

 

Componență juriu Mureș (reprezentanți ai mediului de afaceri și ai patronatelor):

  • - Valentin Miron
  • - Cristian Tudorescu
  • - Marius Bostan

 

 

 

 

Cristian Tudorescu | antreprenor și analist financiar, Evaluator Start-up Urban în Concursul de planuri de afaceri din județul Mureș

 

Cristian Tudorescu este analist și consultant financiar, trainer și Managing Partner la firma de consultanţă Explore Asset Management SA. Deține o experienţa de peste 13 ani în domeniul financiar, ocupând poziţii şi coordonând echipe de analiză companii, evaluare companii şi instrumente financiare, echipe de consultanţă pentru IMM-uri în ceea ce priveşte strategia financiară şi managerială, construirea şi monitorizarea realizării planurilor de business, asistenţă în finanţări bancare.

 

Este certificat drept Consultant de Investiţii şi a participat în proiecte de finanţare a companiilor private, precum şi a municipalităţilor sau a companiilor deţinute de autorităţi publice.

 

Susţine de peste 10 ani training-uri pe teme de antreprenoriat şi management financiar, atât în proiectele şi Programele de educație FNTM, cât şi în Junior Chamber International - JCI Romania.

 

 

Valentin Miron | antreprenor, președinte FNTM, Evaluator Start-up Urban în Concursul de planuri de afaceri din județul Mureș și Sibiu

 

Valentin Miron este președinte al Fundației Naționale a Tinerilor Manageri - FNTM și managing partner al companiei de consultanță financiară VMB Partners SA, cu o experiență de peste 20 ani în afaceri, finanțe și administrație publică, a inițiat și coordonat procesele de structurare obligațiuni municipale pentru majoritatea localităților emitente din România.

 

Compania VMB Partners este lider al pieței financiare românești în domeniul structurării obligațiunilor emise de autoritățile publice locale, asigurând până în acest moment asistență pentru marea majoritate a finanțărilor prin emisiuni de obligațiuni din țară, cu o bogată experiență de consultanță financiară și formare profesională pentru administrațiile publice locale. VMB Partners este inițiatorul obligațiunilor ca instrument de finanțare în România dupa 1989, odată cu emisiunile de obligațiuni municipale Predeal și Mangalia lansate în anul 2001.

Valentin Miron a fost manager de proiect pentru proiectul strategic Întreprinzători în turism - Pensiuni în România, implementat la nivel național între 2011-2013, de către FNTM, în calitate de lider de consorțiu, alături de ANTREC România și ASAJA Spania.

 

Având experiența anterioară în implementarea de programe europene și responsabilități în formarea continuă în cadrul DAPL/Guvernul României, Valentin Miron deține studii aprofundate în management, specializări în administrație publică locală în Marea Britanie, Olanda și Germania și în emiterea de obligațiuni municipale în Rochester, NY și Baton Rouge, LA, USA.

 

 

Marius Bostan | antreprenor, membru fondator FNTM, iniţiator RePatriot, Ministru al Comunicaţiilor în Guvernul Dacian Cioloş, Evaluator Start-up Urban în Concursul de planuri de afaceri din județul Mureș

 

Marius Bostan este iniţiatorul mai multor companii, investitor în serie şi pe piaţa de capital, are o experienţă vastă de management, ca membru în diverse consilii de administraţie ale unor companii, fonduri sau organizaţii non-profit. Ca antreprenor civic, dar şi ca expert de peste 20 ani, este specializat în proiecte de dezvoltare locală, finanţare şi managementul companiilor. Este iniţiatorul implementării în România a finanţării proiectelor de dezvoltare prin obligaţiuni municipale, aducând prin cotribuția sa surse de finanţare care au generat economii importante la bugetele locale. 

 

Marius Bostan este co-fondator al Fundaţiei Naţionale a Tinerilor Manageri - FNTM şi iniţiatorul proiectului Re>Patriot, de repatriere a românilor prin antreprenoriat. Este licenţiat în matematică, specializarea informatică şi a absolvit cursuri postuniversitare de management.

 

În calitate de Ministru al Comunicaţiilor şi pentru Societatea Informaţională, în guvernul de profesionişti, condus de Dacian Cioloş, a rămas consecvent aceloraşi idealuri în care a crezut dintotdeauna: calea dată de tradiţia de peste 2000 de ani a civilizaţiei noastre, a libertăţii, a democraţiei şi a economiei de piaţă şi a acţionat pentru dezvoltarea comunicaţiior şi societăţii informaţionale, în România.

 

 

 

Județul Sibiu

 

Interviurile se vor desfășura în perioada 31 octombrie - 2 noiembrie 2018 la un Start-up Urban din Sibiu (str. Înfrățirii, nr. 47). 

 

Componență juriu Sibiu (reprezentanți ai mediului de afaceri și ai patronatelor):

  • - Mirabela Miron
  • - Viorel Udma
  • - Valentin Miron

 

 

Mirabela Miron | antreprenor, Evaluator Start-up Urban în Concursul de planuri de afaceri din județul Sibiu

 

Mirabela Miron este antreprenor, expert contabil şi auditor financiar, fondatoarea grupului de firme AVISSO, care oferă servicii de consultanţă în afaceri unui număr de peste 400 de companii.

 

Este o promotoare ferventă a dezvoltării economice a Iaşiului şi a regiunii Moldovei. S-a dedicat ca voluntar, dar şi finanţator, cauzelor de responsabilitate socială.

 

Membră a Romanian Business Leaders, preşedintă a Asociaţiei O şansă pentru fiecare, prin intermediul căreia a iniţiat RestartHome, inspirat din activitatea proiectului RePatriot, din echipa căruia, de asemenea, face parte.

 

În calitate de antreprenor, înţelege să fie permanent implicată în problemele comunităţii şi un observator atent al fenomenelor macroeconomice. Cu toate acestea, nu a părăsit niciodată pasiunea pentru fiscalitate, domeniu în care continuă să ofere consultanţă partenerilor de afaceri, dar şi la solicitarea mass media şi în cadrul evenimentelor de profil.

 

 

Viorel Udma | antreprenor, Evaluator Start-up Urban în Concursul de planuri de afaceri din județul Sibiu

 

Viorel Udma este director general Accendo International - investment banking services şi trainer FNTM în Management financiar.

 

La finalul anilor ‘90 a lucrat în cadrul unor mari instituţii financiare în Canada şi Irlanda: Laurentian Bank of Canada si EuroPlus Asset Management.

 

Pe parcursul timpului, Viorel Udma a predat, atât faţă în faţă, cât şi online, cursuri de finanţe special concepute pentru persoanele fără o experienţă directă în domeniul financiar-contabil, în rândul cursanţilor aflându-se antreprenori, directori generali şi manageri operaţionali.

 

A studiat în şcoli de management şi finanţe în România, Italia şi Irlanda: Canadian MBA, Universita Bocconi, University College Dublin.

 

***

 

Pentru orice nelămuriri, vă rugăm să vă adresați experților grup țintă FNTM din județul Mureș sau Sibiu, după caz.

 

Vă dorim succes și vă așteptăm!