Proiect cofinanțat din Fondul Social European, prin Programul Operațional
Capital Uman (POCU) 2014 - 2020. Pentru informații detaliate despre
celelalte programe cofinanțate de Uniunea Europeană, vă invităm să
vizitați www.fonduri-ue.ro

Detalii Programe e-Learning FNTM de antreprenoriat și management 19-02-2018

Programele „Antreprenor” sau „Întreprinzător în turism” au fost concepute de o echipă de oameni de afaceri, consultanți și profesori de renume din mediul academic, împreună cu parteneri din Germania și Spania.

 

Dacă aveți spirit întreprinzător și doriți să vă dezvoltați abilitățile antreprenoriale și manageriale, programele e-Learning FNTM vă pot oferi instrumentele necesare dezvoltării unei afaceri de succes.

 

Prin proiectul Start-up Urban, oferim acces pentru minimum 120 de persoane din Regiunea Centru la studierea gratuită a unuia dintre Programele e-Learning realizate de FNTM: „Antreprenor” sau „Întreprinzător în turism” (la alegere).

 

Materia programelor e-Learning este structurată în module de învațare, ale căror tematici cuprind noțiuni de plan de afacere, antreprenoriat, management de proiect, cerere de finanțare, marketing, finanțe,comunicare, IT sau management turistic. Programele e-Learning conțin peste 200 de ore de teorie completate de studii de caz, materiale video, momente didactice animate, biblioteci de resurse.

 

Programe e-Learning „Antreprenor” și „Întreprinzător în turism” cuprind câte șase, respectiv cinci module, ce se studiază pe platforme online dezvoltate cu sprijinul FNTM, https://www.edusa.ro/ sau http://elearning.intreprinzatorturism.ro/

 

Programul de educație „Întreprinzător în turism”

- Management turistic
- Marketing și promovare
- IT&C
- Management financiar
- Plan de afacere - Cerere de finanțare.

 

Programul de educație „Antreprenor”
- Firma și mediul economic
- Antreprenoriat și inovare
- Managementul afacerii
- Finanțele și contabilitatea afacerii
- Marketingul afacerii
- Comunicare și negociere

 

Programele se desfășoară pe parcursul a maximum patru luni, în perioada mai - august 2018, prin parcurgerea modulelor de curs aferente programului ales.

Consultantul e-Learning împreună cu experții în antreprenoriat din fiecare județ, acordă asistență permanentă cursanților pe nevoi specifice și transmite materiale utile utile.

 

Beneficii ale studiului online
- accesarea cursului oricând și de oriunde, prin intermediul internetului
- studiu în ritm propriu, cu autoevaluare permanentă
- peste 200 de ore de teorie completate de studii de caz,
- cursuri aplicate, dinamice, interactive și intuitive,
- momente didactice animate și exerciții aplicative,
- exemple video, pilde, povești cu tâlc, cugetări și citate celebre.

 

 

Înscriere

 

Persoanele interesate de participarea la programul de formare antreprenorială al proiectului Start-Up Urban se pot înscrie până pe 21 aprilie 2018 la experții în antreprenoriat din județul în care doresc să-și înființeze afacerea.

 

 

Absolvire

 

În vederea absolvirii, cursanții vor studia modulele de curs și vor promova testele online de la finalul fiecărui modul cu un procentaj de minim 70%.

 

Diploma de absolvire a Programului ales se eliberează online și/sau fizic, sub egida FNTM și a partenerilor proiectului.

 

Parcurgerea și absolvirea cursului de specializare în Competențe Antreprenoriale, (curs acreditat de Autoritatea Națională pentru Calificări), completat de un Program e-Learning, puse la dispoziție gratuit prin proiect,  vă oferă oportunitatea de a vă dezvolta ideea de business într-un plan de afacere concret.


 

Această etapă de educație antreprenorială vă ajută să vă pregătiți pentru participarea la Concursul de planuri de afaceri organizat prin proiect, în perioada august - noiembrie 2018, prin care se vor selecta 54 de planuri de afaceri la nivelul Regiunii Centru.

Fiecare beneficiar cu plan de afacere selectat va primi finanțare de maximum 39.000 de euro (calculat la cursul InforEuro aferent lunii august 2016) pentru demararea propriului business.