Proiect cofinanțat din Fondul Social European, prin Programul Operațional
Capital Uman (POCU) 2014 - 2020. Pentru informații detaliate despre
celelalte programe cofinanțate de Uniunea Europeană, vă invităm să
vizitați www.fonduri-ue.ro

Peste 60 de potențiali antreprenori au învățat la Miercurea Ciuc cum se poate începe o afacere prin Start-up Urban 15-04-2018

 

Sâmbătă, 14 Aprilie 2018 la Casa Corpului Didactic „Apaczai Csere Janos” a fost organizată conferința „Luăm START-ul ÎMPREUNĂ”. La eveniment au fost prezenți peste 60 de potențiali antreprenori din județul Harghita care au văzut invitația noastră.

 

Conferința a fost organizată în două sesiuni de prezentări și discuții, prima parte având un scop motivațional fiind susținute prezentări ale unor antreprenori locali care au expus proprii pași în lumea antreprenoriatului în timp ce în partea a doua au fost analizate etapele de înscriere și participare la oportunitatea adusă de proiectul nostru.

 

Conferința a fost moderată de Pușcaș Horia, coordonatorul de proiect din partea partenerului Edukado.

 

Elementele generale ale acestui program au fost expuse în introducerea Conferinței de Președintele Fundației Naționale a Tinerilor Manageri  - FNTM Valentin Miron, antreprenor cu o experiență de peste 20 de ani în afaceri, finanțe și administrație publică.  Domnul Miron a expus viziunea sa asupra așteptărilor avute de la potențialii aplicanți în program și asupra încercărilor care îi așteaptă.

 

În cadrul primei părți a conferinței au fost invitați antreprenori locali aflați la început de drum dar și cu afaceri mature pentru a povesti experiențele lor.

 

Prima prezentare a fost susținută de Kinga Kristó, antreprenor din Sfântu Gheorghe, care a beneficiar de o finanțare prin programul POSDRU pentru a finanța și lansa firma Kristoteq CNC Solutions  specializată în design industrial. În ultimii 3 ani organizația s-a dezvoltat și a devenit și structură de management pentru clusterul TMEC. În continuare a fost invitată Doamna Réka Vas, un antreprenor din Miercurea Ciuc aflat la început de drum, membru al The House CoWork, care ne-a prezentat experiența dezvoltării startup-ului Reida SelfMade care are ca domeniu de activitate organizarea de evenimente. Un alt start-up finanțat printr-un program de tip POSDRU a fost cel al Doamnei Enikő Dénes care ne-a prezentat povestea Carpathian Escapes care are ca domeniu de activitate prestarea de servicii de promovare a patrimoniului cultural și turistic local către turiști externi.

 

Pentru partea motivațională a conferinței au fost invitați și doi antreprenori cu experiență care au ajuns la o maturitate de dezvoltare cu propriile firme. Domnul  Máthé Zsolt  ne-a prezentat experiența Soldigo, Start-up de succes care oferă soluții inovative în crearea de magazine online personalizate iar Domnul Szakács Botond a încheiat seria prezentărilor de startup-uri de succes cu povestea EcoTiny House, un alt start-up local inovativ specializat în proiectarea și producerea de case mobile ecoeficiente.

 

În partea a doua a conferinței, Domnul Valentin Miron împreună cu Tünde Csata, expert grup țintă din partea Edukado au detaliat etapele de înscriere în programul Start-up Urban, cerințele noastre ca finanțatori și beneficiile oportunităților aduse de înscriere. Conferința s-a încheiat dupa o sesiune de Q&A care a relevat interesul crescut a tuturor celor prezenți la eveniment.

 

Proiect cofinanțat din Fondul Social European, prin Programul Operațional Capital Uman (POCU) 2014 - 2020. Pentru informații detaliate despre celelalte programe cofinanțate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitați www.fonduri-ue.ro

Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României

Având denumirea oficială Start-up Plus - Antreprenoriat Urban în Centrul Țării, cod 104643, co-finanțat din Fondul Social European, prin Programul Operațional Capital Uman 2014 - 2020, Proiectul Start-Up Urban este implementat de Fundația Națională a Tinerilor Manageri - FNTM, în calitate de lider de Consorțiu, alături de partenerii: Municipiul Alba Iulia, SC EDUKADO SRL și Asociația pentru Promovarea Responsabilității Sociale a Companiilor - APRSC.

Valoarea totală eligibilă a proiectului este de 13.367.049,19 lei dintre care valoare eligibilă nerambursabilă FSE 11.328.462,16 lei și valoare eligibilă neramburabilă din bugetul național 1.987.908,46 lei.

Acțiunile Start-up Urban se desfășoară pe o perioadă de 36 luni, respectiv 22 ianuarie 2018 - 21 ianuarie 2021, în cele 6 județe ale Regiunii Centru (Alba, Brașov, Covasna, Harghita, Mureș, Sibiu).