Proiect cofinanțat din Fondul Social European, prin Programul Operațional
Capital Uman (POCU) 2014 - 2020. Pentru informații detaliate despre
celelalte programe cofinanțate de Uniunea Europeană, vă invităm să
vizitați www.fonduri-ue.ro

Secretele succesului, dezvăluite la conferința Start-up Urban de la Brașov 15-04-2018

 

 

Peste 70 de participanți au fost la conferința „Luăm START-ul ÎMPREUNĂ” de la Brașov, de joi, 12 aprilie 2018.

 

Evenimentul a fost organizat la ARO Palace din Brașov de Asociația pentru Promovarea Responsabilității Sociale a Companiilor - APRSC, partener al poiectului Start-up Urban.

 

Conferința a fost deschisă de Marian Ioan Țața - președintele APRSC.

 

 

Ionuț Țața s-a implicat în numeroase inițiative antreprenoriale, de la Hub Onezero, ales drept cel mai bun spațiu de coworking din România în 2015 la Central European Startup Award, Arkhive - startup de arhivare și digitalizare, QUIB - makerspace/ centru de dezvoltare produs, până la HOF CAFE - cafenea și hub de cultură urbană.
 

 

Alți antreprenori locali au prezentat secretele succesului lor.
 

 

Între aceștia, Monica Jiman - CEO al companiei Pentalog Software Factory, divizia de dezvoltare software, consultanță IT si servicii cloud din cadrul grupului Pentalog. Pentalog este o platforma de servicii IT, care acoperă integralitatea provocărilor digitale și tehnologice ale unei companii, dedicată acompanierii start-up-urilor, firmelor medii sau marilor grupuri în definirea și implementarea strategiilor de creștere. Bazându-se pe o echipă de 1.000 de angajați pe 3 continente, platforma digitala Pentalog ajută companiile să răspundă nevoilor de recrutare IT, freelancing, dezvoltare software, marketing digital sau finantare. Pentalog este una din puținele companii din România care a implementat metodologia AGILE la nivelul întregii companii.

 

 

Au mai fost prezenți Marius Mitroi, co-fondatorul Rise Safe, compania care a creat Rise, un dispozitiv pentru siguranța motocicliștilor și a motocicletei, ce colectează date și trimite mesaje către prieteni și către serviciul de urgență când motociclistul este implicat într-un accident, și Alexandru Dascalu, de la Founder Institute, cel mai mare program de lansare de start-up-uri din lume lansat în 2009 în Silicon Valley.
 

 

Marian Ioan Țața și Alin Angheluță, trainer Start-up Urban din partea Fundației Naționale a Tinerilor Manageri -FNTM, antreprenor și cadru didactic universitar la ASE București au explicat participanților cum se poate finanța un start-up prin intermediul proiectului Start-up Urban.

 

 

 

 

 

 

 

 

Proiect cofinanțat din Fondul Social European, prin Programul Operațional Capital Uman (POCU) 2014 - 2020. 

Având denumirea oficială Start-up Plus - Antreprenoriat Urban în Centrul Țării, cod 104643, co-finanțat din Fondul Social European, prin Programul Operațional Capital Uman 2014 - 2020, Proiectul Start-Up Urban este implementat de Fundația Națională a Tinerilor Manageri - FNTM, în calitate de lider de Consorțiu, alături de partenerii: Municipiul Alba Iulia, SC EDUKADO SRL și Asociația pentru Promovarea Responsabilității Sociale a Companiilor - APRSC.

Valoarea totală eligibilă a proiectului este de 13.367.049,19 lei dintre care valoare eligibilă nerambursabilă FSE 11.328.462,16 lei și valoare eligibilă neramburabilă din bugetul național 1.987.908,46 lei.

Acțiunile Start-up Urban se desfășoară pe o perioadă de 36 luni, respectiv 22 ianuarie 2018 - 21 ianuarie 2021, în cele 6 județe ale Regiunii Centru (Alba, Brașov, Covasna, Harghita, Mureș, Sibiu).