Proiect cofinanțat din Fondul Social European, prin Programul Operațional
Capital Uman (POCU) 2014 - 2020. Pentru informații detaliate despre
celelalte programe cofinanțate de Uniunea Europeană, vă invităm să
vizitați www.fonduri-ue.ro

Sesiunile de formare Start-up Urban în Alba, Brașov, Covasna, Mureș și Sibiu 12-06-2018
Antreprenori români la Chișinău | 33.000 de euro finanțare pentru Diaspora română prin Antreprenor ACASĂ | GPeC SUMMIT

 

În fiecare dintre cele șase județe ale Regiunii Centru, în orașele reședință de județ, Start-up Urban desfășoară câte două cursuri de specializare în Competențe antreprenoriale, care durează șase zile. Cinci zile (maximum 40 de ore) sunt alocate asimilării cunoștințelor, cea de-a șasea fiind dedicată examinării. 

 

Cursurile de formare sunt acreditate de către Autoritatea Națională pentru Calificări - ANC și sunt oferite exclusiv pentru persoanele selectate în grupul țintă al proiectului.
 

 

Cele 12 sesiuni de formare ANC vor fi organizate în perioada iunie - august 2018, pentru minimum 312 (maximum 336) cursanți selectați la nivelul Regiunii Centru, adică maximum 56/județ.


Opt dintre cursuri sunt realizate de Fundația Națioanlă a Tinerilor Manageri - în județele Mureș, Sibiu, Alba și Brașov, iar patru sunt realizate de partenerii de la SC Edukado SRL (Metodica) - în județele Covasna și Harghita. 

 

 

 

Am stabilit programările pentru toate județele Regiunii Centru, cu excepția județului Harghita, unde vom anunța datele ulterior. 

 

 

Alba: 11-16 iulie și 15-20 august

Brașov: 26-31 iulie și 8-13 august

Covasna: 30 iulie-4 august și 13-18 august

Mureș: 13-18 iunie și 1-6 august

Sibiu: 23-28 iunie și 26-31 iulie

 La fiecare dintre cele 2 cursuri organizate pe județ, vor participa circa 26 de persoane per curs (maximum 28). 


Rugăm persoanele selectate în grupul țintă să aleagă împreună cu expertul județean perioada de participare, în funcție de disponibilitate.
 

 

Noțiunile studiate în cadrul cursurilor sunt utile în dezvoltarea unei idei de afacere și în elaborarea unui plan de afacere. 
 
Fiecare program de formare este susținut de câte 2 traineri, care transmit cunoștințele teoretice și oferă suport cursanților în realizarea de planuri de afacere, în componenta practică a cursurilor. 
 
 
Pe parcursul instruirii cursanții vor parcurge împreună cu trainerii materialele didactice, vor discuta studiile de caz prezentate și vor colabora în cadrul grupurilor de lucru. Cursanții vor realiza proiecte aplicative în echipă și vor elabora modele de planuri de afaceri utile în inițierea unui business.
 
 
Evaluarea finală va consta într-o probă teoretică - test grilă din tematicile studiate și o probă practică - prezentarea planurilor de afaceri. 
 
Fiecare participant, absolvent al cursului, va primi ulterior Certificatul de absolvire a programului de formare, ce va fi eliberat de ANC.
 
 
 
Mențiuni
 
- Costurile logistice și masa pentru toți cursanții vor fi suportate de către FNTM, respectiv SC EDUKADO SRL,  în cadrul proiectului
 
- Acest curs este dedicat doar beneficiarilor care nu au mai participat la un alt program de specializare/ perfecționare în competențe antreprenoriale, acreditat ANC, cofinanțat din fonduri nerambursabile.

 
 
Parcurgerea și absolvirea cursului de specializare în Competențe Antreprenoriale, completat de un Program e-Learning, puse la dispoziție gratuit prin proiect,  vă oferă oportunitatea de a vă dezvolta ideea de business într-un plan de afacere concret. 
 
Această etapă de educație antreprenorială vă ajută să vă pregătiți pentru participarea la Concursul de planuri de afaceri organizat prin proiect, în perioada august - noiembrie 2018, prin care se vor selecta 54 de planuri de afaceri la nivelul Regiunii Centru. Fiecare beneficiar cu plan de afacere selectat va primi finanțare de maximum 39.000 de euro (calculat la cursul InforEuro aferent lunii august 2016) pentru demararea propriului business.