Proiect cofinanțat din Fondul Social European, prin Programul Operațional
Capital Uman (POCU) 2014 - 2020. Pentru informații detaliate despre
celelalte programe cofinanțate de Uniunea Europeană, vă invităm să
vizitați www.fonduri-ue.ro

Start-up Urban: cursuri e-Learning gratuite, pe lângă cursurile acreditate ANC 28-02-2018

 

 

 

În cadrul componentei de promovare a culturii antreprenoriale, Start-Up Urban oferă gratuit și unul dintre programele e-Learning dezvoltate de FNTM.

 

Persoanele selectate din cadrul grupului țintă vor putea alege între „Antreprenor” și „Întreprinzător în turism”, două produse e-Learning dezvoltate de Fundația Națională a Tinerilor Manageri împreună cu oameni de afaceri, consultanți și profesori de renume din mediul academic din România, Germania și Spania.

 

Cele două cursuri de e-Learning și-au dobândit deja o reputație, iar cursanții au lăsat astfel de aprecieri:

 

„Le-am găsit foarte interactive. Informația este foarte bine structurată, exemplele foarte utile. Recunosc ca pe alocuri nu a fost deloc ușor. Apreciez munca profesorilor și celor care au muncit la crearea acestei platforme și mulțumesc pentru posibilitatea care mi-a fost oferită și pentru cunoștințele pe care le-am acumulat.”

 

„Acest curs mi s-a părut deosebit de interesant, într-un format atrăgător și convingător, pe alocuri comic, ușor de parcurs și totodată extrem de util. Mi-am îmbogățit cunoștințele atât în domeniul turismului, cât și al IT-ului. A fost o provocare și sper ca, pe viitor, să pot pune în practică ceea ce am studiat prin intermediul Programului e-Learning Întreprinzător în turism.

 

Programele e-Learning vor avea mai multe module de studiu, astfel:

 

„Întreprinzător în turism”
- Management turistic
- Marketing și promovare
- IT&C
- Management financiar
- Plan de afacere - Cerere de finanțare.

 

 „Antreprenor”
- Firma și mediul economic
- Antreprenoriat și inovare
- Managementul afacerii
- Finanțele și contabilitatea afacerii
- Marketingul afacerii
- Comunicare și negociere

 

Cursurile e-Learning se vor studia pe platforma online www.edusa.ro.

Aceste cursuri e-Learning sunt un plus de educație antreprenorială, completând programele de specializare în competențe antreprenoriale, acreditate de Autoritatea Națională pentru Calificări, ce vor fi oferite în personelor selectate în Start-Up Urban.

 

Programele de specializare în Competențe antreprenorială, acreditate de ANC, au printre tematici:


- Introducere în antreprenoriat
- Inițierea unei afaceri
- Organizarea activității
- Strategia de marketing
- Negocierea contractelor
- Politica de promovare
- Finanțarea unei afaceri
- Dezvoltarea produselor/serviciilor afacerii
- Managementul  resurselor umane
- Evidență contabilă
- Sistemul de evidență financiară
- Strategiile de dezvoltare și riscurile afacerii
- Logistica necesară afacerii
- Planul de afacere.

 

Fiecare program de formare în Competențe antreprenoriale este susținut de câte doi traineri, care transmit cunoștințele teoretice și oferă suport cursanților în realizarea de planuri de afacere, în componenta practică a cursurilor.

 

Desfășurată în perioada mai – august 2018, aceasă etapă de educație antreprenorială (cursurile acreditate ANC și cursurile e-Learning  FNTM) va ajuta la pregătirea  participării la concursul de planuri de afaceri.
Concursul 
de planuri de afaceri se va desfășura în perioada august - noiembrie 2018 și va urmări selectare a  54 de noi afaceri non-agricole în orașe din județele Regiunii Centru. Fiecare beneficiar cu plan de afacere selectat în urma concursului va primi finanțare de maximum 39.000 euro pentru demararea propriului business.

 

Înscriere

 

Persoanele interesate de studierea cursurilor de antreprenoriat oferite prin proiect se pot înscrie până în 21 aprilie 2018, contactând experții în antreprenoriat din județul în care doresc să-și înființeze o afacere.