Proiect cofinanțat din Fondul Social European, prin Programul Operațional
Capital Uman (POCU) 2014 - 2020. Pentru informații detaliate despre
celelalte programe cofinanțate de Uniunea Europeană, vă invităm să
vizitați www.fonduri-ue.ro

7 luni de Start-up Urban. Am incheiat formarea antreprenoriala 22-08-2018

Va anuntam ca la 21 august s-au implinit 7 luni de implementare a proiectului Start-up Urban.

Cu aceasta ocazie s-a incheiat formarea antreprenoriala, in format prezential la clasa si in format eLearning.

Au fost finalizate cele 12 cursuri de specializare in competente antreprenoriale acreditate ANC din proiectuL Start-up Urban.

In fiecare dintre cele sase judete Start-up Urban s-au desfasurat cate doua sesiuni de cursuri de specializare in Competente antreprenoriale, care au avut o durata de cate sase zile. 

Opt dintre cursuri au fost realizate de Fundatia Natioanla a Tinerilor Manageri - in judetele Mures, Sibiu, Alba si Brasov, iar patru au fost realizate de partenerii de la SC Edukado SRL (Metodica) - in judetele Covasna si Harghita. La organizarea cursurilor au contribuit si partenerii proiectului Municipiul Alba Iulia si APRS - Cumpara Responsabil. 

 

Cursurile de formare sunt acreditate de catre Autoritatea Nationala pentru Calificari - ANC si au fost oferite exclusiv pentru persoanele selectate in grupul tinta al proiectului.

 

La cele 12 sesiuni de formare, organizate in perioada iunie-august 2018, s-au inscris 336 cursanti selectati la nivelul Regiunii Centru.
 

Dintre persoanele inscrise au absolvit 324 cursanti (grup tinta al proiectului) care in perioada urmatoare vor primi Certificatele de absolvire a Cursului de specializare in Competente antreprenoriale.

De asemenea, avem pana acum peste 150 de absolventi ai Programului de educatie online "Antreprenor" cu studii de caz in turism („Întreprinzător în turism”), iar cei care doresc pot studia in continuare in vederea imbogatirii cunostintelor din sfera antreprenoriatului. Diplomele de absolvire a programului e-Learning se vor primi in cursul lunii septembrie.
 

 

Cursurile s-au desfasurat dupa cum urmeaza:

 

Mures

- Sesiunea 1 (13-18 iunie): 28 absolventi

- Sesiunea 2  (1-6 august): 26 absolventi

 

 
 

Sibiu:

- Sesiune 1 (23-28 iunie): 27 absolventi
- Sesiunea 2 (26-31 iulie): 28 absolventi

 

 

Brasov:

- Sesiune 1 (26-31 iulie): 27 absolventi
- Sesiunea 2 (8-13 august): 27 absolventi

 

 

Alba Iulia:

Sesiunea 1 (11-116 iulie):26 absolventi

Sesiunea 2 (15-20 iulie): 26 absolventi

 

 
 

 

Edukado SRL (Metodica)

Covasna:

Sesiunea 1 (30 iulie-4 august): 27 absolventi
Sesiunea 2 (13-18 august): 28 absolventi

 

 

Harghita:
Sesiuna 1 (4-9 august): 27 absolventi
Sesiunea 2 (10-14;16 august): 28 absolventi

 
 

 

Cursurile au fost sustinute de traineri formatori ai liderului de consortiu, Fundatia Nationala a Tinerilor Manageri - FNTM si ai partenerului SC Edukado SRL.
 

Echipa de formatori a SC EDUKADO SRL este compusă din: Tünde Csata, István Szabó si Levente Katona.
 

Echipa de traineri FNTM este formata din profesorii si antreprenorii: Alin Angheluta, Cristian Tatu, Andrei Popescu si Cristian Tudorescu.

 
 
Detalii despre trainerii FNTM gasiti aici, iar despre cei din partea Edukado, aici.

Detalii despre o parte echipa de implementare a proiectului gasiti aici.

 

 

Suntem bucurosi sa impartasim o parte din feedback-urile primite de la cursantii nostri:

 

Daniel Rosca – Sibiu

 

Buna ziua,

 

Multumesc frumos pentru oportunitate.

 

Au fost foarte multe concepte si informatii valoaroase livrate si le multumesc lui Cristi si Andrei. Pentru ca noi ne propunem sa finalizam un plan de afaceri poate ar fi fost mai usor ca intrebarile din formularul de inscriere, documentul pe care l-am predat acum si template-ul final pt plan de afaceri (inca nu stiu cum arata) sa fie bine aliniate. Intre primele 2 + propunerea facuta de Andrei au fost mari diferenta asa ca a luat mult timp la fiecare etapa.

 

Tot in ideea finalizarii planurilor de afaceri cred se puteau include si mai multe exercitii practice, poate mai putina teorie sau livrata mai succint. M-as gandi la un 50-50 teorie-exercitii. Excercitiile facute au fost utile si am inclus o buna parte din ele in documentul trimis.

 

Pe cand estimati ca o sa primim metodologia pentru concursul de planuri de afaceri?

O zi frumoasa!

Daniel


 

Andreea Matei- Sibiu


 

Buna ziua,


 

Multumesc pentru email si felicitari, ma bucur de vesti;)

Insa, cel mai mult m-am bucurat de intreaga experienta oferita de acest curs! Pentru mine a fost un curs exceptional si sunt convinsa, foarte util, indiferent ce voi face pe viitor!

Trainerii au fost de exceptie, au dat multe exemple a.i sa asimilam cat mai usor informatia, sunt oameni foarte bine pregatiti, atat dpdv al studiilor cat si dpdv profesional!Felicitari pentru organizatori, pentru ca au adus asemenea traineri!

Felicitari si pentru organizare (Catering, materiale curs, sali, etc), a fost totul foarte bine din punctul meu de vedere.

Multumesc pentru ocazia de a participa la acest curs, sigur imi va folosi pe viitor!

Va doresc cat mai multe evenimente de acest gen, tara asta are nevoie de oameni educati si pregatiti!

O zi frumoasa,

Andreea Matei


 

Ioan Cretu - Mures

 

Buna ziua!Va multumesc pentru mesaj!

De asemenea va multumesc si pentru sustinerea pe care ne-ati acordat-o pe intreaga perioada de derulare a proiectului, de la primul contact cu dl.Razvan Vlasiu si pâna in 6 august la finalizarea cursului!

Am apreciat in mod deosebit calitatea si implicarea permanenta a echipei administrative a proiectului cu care am fost in contact (dl.Razvan Vlasiu si dna. Laura Bejan) care au avut ca rezultat crearea unei experiente generale placute.

Proiectul m-a ajutat sa ma imbogatesc prin cunostintele de specialitate dobândite si prin informatiile primite. Cursul mi-a creat oportunitatea de a-mi face prieteni noi, de a-mi testa si valida ideile de afaceri, de a-mi structura planurile, proiectiile si asteptarile. Astfel, chiar in lipsa unei finalitati viitoare practice - chiar daca planul de afaceri nu va ajunge in etapa finala a proiectului ca beneficiar ai finantarii - proiectul STARTUP URBAN isi va fi atins scopul prin generarea unei gândiri antreprenoriale si prin prisma retelei de prieteni create.

Daca as fi pus in situatia de a acorda calificative cuiva din cadrul echipei proiectului mi-ar fi imposibil deoarece contributia fiecaruia a fost pe cât de creativa, pe atât de inspiratoare si motivanta. A fost un curs aplicat in cadrul caruia am dobândit cunostinte in domeniile financiar-contabil si al marketingului. Domnii profesori Alin Angheluta si Cristian Tudorescu au excelat prin cunostinte de specialitate, actualitate, stil si metoda reusind sa ma determine sa studiez, sa analizez critic si sa gândesc inafara tiparelor clasice. Pentru aceste motive le sunt recunoscator.

Un vag gust amar mi-a lasat experienta de final cu reprezentantii Autoritatii Nationale pentru Calificari, intrucâtva desincronizati, insa aceasta a contat foarte putin in ansamblul programului.

Va multumesc inca odata si va asigur de intreaga mea consideratie!

Ioan Cretu

 

Florin Ionescu  - cursant eLearning

 

Buna ziua,

Multumesc pentru felicitari si ma bucur ca sunt printre primii care au parcurs cursul.  Legat de materialul de curs, feedback-ul este pozitiv, este foarte util pentru pregatirea planului de afaceri. Sunt anumite informatii care trebuie actualizate, la un momentat la testul final se repetau anumite intrebari ( cred ca la testul de IT, trebuia parcus de 3 ori pentru a putea merge mai departe), mici greseli de redactare, dar pe ansamblu il consider foarte util.

Intrebarile  din teste nu le-am gasit foarte dificile, trebuie doar parcurs cursul cu atentie. Poate la inceput se parcurg meniurile mai greu, dar pe masura ce te familiarizezi cu programul e-learning, lucrurile sunt mult mai simple.

Cu stima,

Florin Ionescu

 

Pregatire pentru faza urmatoare
 

Urmatoarea faza a proiectului, ce se va desfasura in perioada septembrie-noiembrie 2018, este cea a Concursului de planuri de afacere.

Va recomandam sa va pregatiti in urmatoare luna pentru aplicarea in Concursul de Planuri de afacere.

Puteti consulta metolodogia de selectie a planurilor de afacere, aici.

 

______________________

Suntem administratori de granturi și vă susținem să deveniți antreprenorii performanți ai propriilor vise. Start-up Urban este un proiect câștigător în cadrul Apelului România Start-Up Plus (Programul Operațional Capital Uman - POCU 3.7). 

 

Selectăm 54 de proiecte de noi afaceri în orașe din cele 6 județe transilvănene ale Regiunii Centru, pe care le finanțăm individual cu maximum 39.000 euro, în linia de finanțare România Start Up Plus.

 

Timp de trei ani, Fundația Națională a Tinerilor Manageri - FNTM (lider de consorțiu), Municipiul Alba Iulia, SC EDUKADO SRL și Asociația pentru Promovarea Responsabilității Sociale a Companiilor - APRSC (parteneri) vor derula proiectul Start-Up Urban, în trei etape.

Citește mai multe AICI