Proiect cofinanțat din Fondul Social European, prin Programul Operațional
Capital Uman (POCU) 2014 - 2020. Pentru informații detaliate despre
celelalte programe cofinanțate de Uniunea Europeană, vă invităm să
vizitați www.fonduri-ue.ro

Az újonnan létrejött vállalkozások fenntarthatóságának ellenőrzése 15-03-2018

A projekt utolsó részében a támogatást kezelők az újjonnan létrejött vállalkozások megvalósíthatóságát kisérik figyelemmel.

 

Tehát, az új vállalkozások első évi működésüket követően (finanszírozási periódus) a támogatásokat kezelők 6 hónapon keresztül ellenőrző valamint az 54 vállalkozás aktivitását illető fejlesztő és támogató tevékenységeket nyújtanak, mely 2020 második felén zajlik.

 

A 6 hónap fenntarthatóságot követően  (a támogatásokat kezelők segítségével) az 54 Start-Up Urban által finanszírozott vállakozásnak további 12 hónapon keresztül be kell tartania a vállalt kötelezettségeit- vállalkozás működtetése városi környezetben, legkevesebb 12 alkalmazott, stb.

 

A projekt utolsó hónapjaiban, a támogatást kezelők interjú és online kérdőívek alapján minőségi és mennyiségi kutatást végeznek a pénzügyi támogatásra jogusultakkal. A kutatás célja az 54 létrehozott vállalkozás során felmerülő tapasztalatok elemzése, mint pl. a bevált praktikák, a projekt első felében felmerülő problémák, hibák és azok megoldásai, tapasztalatok, a vállakozás kínálta lehetőségek, bővítések, a támogatás fontossága és a vállalkozásra gyakorolt hatása, mentor- tanácsadás, a siker történetek kiemelése valamint a vállalkozások fejlesztése. A kutatás anyaga a „Városi Vállalkozás a Közép Régióban” való projekt népszerűsítésére szolgál az érdeklődők számára.