Proiect cofinanțat din Fondul Social European, prin Programul Operațional
Capital Uman (POCU) 2014 - 2020. Pentru informații detaliate despre
celelalte programe cofinanțate de Uniunea Europeană, vă invităm să
vizitați www.fonduri-ue.ro

Partenerii Start-Up Urban 20-02-2018

 

Fundația Națională a Tinerilor Manageri - FNTM
 

lider de consorțiu

 

De peste 20 de ani promovăm antreprenoriatul și cultura managerială, lansând inițiative și instrumente inovative.

 

Am dobândit experiență relevantă în management de proiect, în urma dezvoltării și colaborării în peste 35 de proiecte cu finanțare din fonduri proprii, naționale și internaționale - Fonduri Structurale, Phare, Banca Mondială etc.

 

Cele mai mari proiecte naționale strategice, de dezvoltare a antreprenoriatului în mediul rural și în turism, cofinanțate din Fondul Social European, sunt Rural-Manager, RURAL-Antreprenor și Întreprinzători în turism - Pensiuni în România, cu valoare de peste 12 mil. euro, implementate ca lider de consorțiu pentru peste 7.000 de beneficiari, între 2009 - 2013. 

 

În 2013, FNTM a primit Trofeul "Campion Român în Afaceri" pentru caracterul inovativ al activităţii şi proiectelor sale, în urma preselecţiei naţionale realizate de Comitetul de Selecţie al Galei „Campioni Români în Afaceri”.

În 2015, prin proiectul FSE SUCCES am sprijinit lansarea a 2 întreprinderi sociale în educație și turism, în Regiunea București-Ilfov.

 

Începand cu 2004, FNTM și partenerii săi germani (em&s, Tum-Tech, LGA, DegaExpoTeam, BFZ) au organizat 17 misiuni economice în Bavaria pentru peste 200 de antreprenori și manageri români din diferite industrii, cu scopul de a promova și sprijini cooperarea economică bilaterală dintre Germania și Romania. Aceste misiuni economice fac parte din cadrul Programului Bayern-Fit for Partnership, inițiat de Ministerul de Stat pentru Economie, Infrastructură, Transport și Tehnologie din landul Bavaria, prin Bayern International.

 

Am organizat peste 800 de sesiuni de pregătire și evenimente, cu participarea a peste 15.000 de persoane și deținem autorizare ANC ca furnizor de formare profesională în programe de competență antreprenorială. Avem reprezentare județeană prin consultanți locali voluntari, o rețea consolidată de traineri și deținem birouri regionale în țară.

 

Am dezvoltat și administrăm platforme e-Learning pentru programe în management și cultură antreprenorială, cu circa 5000 de cursanți din România, Republica Moldova și Diaspora.

 

 

 

Municipiul Alba Iulia
 

partener
 

Avem o vastă experiență în dezvoltarea și implementarea de proiecte finanțate din fonduri nerambursabile. Începând cu anul 2001, am implementat proiecte finanțate din fonduri nerambursabile, în valoare de peste 150 mil. euro. Conform legii 215/2001 avem atribuții privind dezvoltarea economico-socială a municipiului cu tot ceea ce implică aceasta. În acest sens, s-a evidențiat o implicare majoră în proiecte ce au vizat servicii de consiliere și de formare antreprenorială.

 

Astfel, în cadrul proiectului Măsuri integrate de ocupare în Cartiere (2010-2012), în care am fost lider, au fost consiliate antreprenorial 583 de persoane, au fost inițiate 14 activități independente, au fost realizate 14 planuri de afaceri și 39 de beneficiari au avut parte de consultanță juridică și financiară.

 

De asemenea, prin proiectul Dezvoltarea comunităților locale prin economie socială (2014-2015), au fost consiliate și formate antreprenorial 84 de persoane și au fost înființate 12 structuri de economie socială.

 

Dată fiind varietatea și tipul de competențe de care dispunem, inclusiv experiența în promovare, marketing, resurse umane, TIC, finanțe-contabilitate, juridic, avem posibilitatea de a oferi o abordare cu adevărat integrată în sprijinul, consilierea și motivarea din punct de vedere antreprenorial a grupului țintă inclus în proiect, dar și în monitorizarea întreprinderilor înființate.

 

 

SC EDUKADO SRL (Metodica)
 

partener
 

 

Misiunea noastră este să generăm schimbare pozitivă în comunități prin educație și proiecte. În vederea realizării misiunii, am înregistrat brandul Metodica care își desfășoară  activitatea în cel mai mare centru universitar și economic al Transilvaniei, Cluj-Napoca.

 

În anul 2015 am inființat un centru de antreprenoriat, Centrul de sprijin pentru inițierea afacerilor, în cadrul căruia furnizăm servicii complete și specializate de consultanță antreprenorială în domeniul IT&C și industrii creative în Cluj-Napoca.

 

Suntem implicați în acțiuni de cooperare interregională între camere de comerț, licee, reprezentanți ai IMM-urilor și ONG-urilor pentru crearea unor instrumente utile elevilor pentru înțelegerea mecanismelor de înființare, dezvoltare și conducere a unei firme.

 

Ce ne recomandă? 84 de proiecte,  15 cursuri organizate,  265 de persoane care au participat la cursurile noastre de Management de Proiect, Evaluare de Proiecte și Business English.

 

Am susținut peste 84 de antreprenori în dezvoltarea afacerii visate prin atragerea de finanțări nerambursabile și prin implementarea proiectelor. Cursurile derulate au contribuit la creșterea performanței organizațiilor și a oamenilor.

 

 

Asociația pentru Promovarea Responsabilității Sociale a Companiilor (APRSC)
 

partener
 

 

Suntem o organizație non-guvernamentală și non-profit înființată în anul 2010, autorizată ca Unitate Protejată, conform legii 448/2006.Susținem, asigurăm și implementăm crearea de oportunități profesionale pentru reintegrarea persoanelor cu dizabilități și promovarea unei societăți incluzive și coezive.

 

În ultimii 4 ani am dezvoltat peste 350 de parteneriate cu instituții publice, companii și organizații din România, printre care se numără: BRD - Groupe Societe Generale, RDS/RCS, Unilever România, G4S România, Benchmark Electronics, ONRC și mulți alții.

 

Cumpără Responsabil este un proiect al APRSC și fiecare achiziție realizată de parteneri a contat - resursele financiare atrase prin proiecte au fost valorificate prin susținerea cauzelor sociale: Clubul Sportiv Cumpără Responsabili - înființat în 2013, finanțat exclusiv prin proiect; Achiziții anuale de echipamente medicale pentru persoane din grupuri vulnerabile (2012-2014); Un program de burse de studii universitare pentru persoane cu dizabilități (2013-2015).

 

Dezvoltăm în permanență inițiative pentru a schimba în bine societatea românească, prin promovarea implicării sociale a cetățenilor și companiilor. Proiectul SUCCES - Susținem Creșterea Competitivității Economiei Sociale, dezvoltat împreună cu FNTM, contribuie la dezvoltarea intreprinderilor sociale din România și la crearea unei platforme de finanțare a proiectelor sociale.