Proiect cofinanțat din Fondul Social European, prin Programul Operațional
Capital Uman (POCU) 2014 - 2020. Pentru informații detaliate despre
celelalte programe cofinanțate de Uniunea Europeană, vă invităm să
vizitați www.fonduri-ue.ro

Start-up Urban. Támogatjuk, hogy a vállalkozás tulajdonossá válj! 15-03-2018

Támogatások ügyintézésével foglalkozunk és segítünk Neked, hogy sikeres vállalkozóvá válj.


A Start-up Urban a romániai Start-Up Plus kiírás nyertes pályázata.

 

Kivalasztunk 54 kezdő vállalkozást, a hat Középrégiókban található megyéből melyet egyenként maximum 39.000 eurós támogatásban részesítünk a Romania Start-Up Plus keretin belül.

 

Három éven keresztül, a Fiatal Menedzserek Országos Alapítványa (Fundația Națională a Tinerilor Manageri- FNTM (Főpályázó), Gyulafehérvár municípium, EDUKADO Kft és a Vállalatok Társadalmi Felelősségét Népszerűsítő Egyesülete (Asociata pentru Promovarea Responsabilitatii Sociale a Companiilor- APRSC (partnerek) fogják levezetni a Start-Up Urban, projektet három fő részben.

 

Az ország Közép régiójának 6 megyéjében vállalkozói nevelés több mint 300 személynek

 

2018-ban ingyenes tájékoztatókat valamint konferenciákat tartunk, vállalkozói oktatást és egy verseny alapján választjuk ki azt az 54 üzleti tervet, amely a Romania Start-Up támogatási vonal keretében részesülni fog a pénzügyi támogatásban.

 

            - 6 ingyenes megyei tájékoztató és vállalkozásra bátorító konferencia (2018. március- április)

 

-  legkevesebb 312 beiratkozott személynek ingyenes vállalkozói képezés, az Országos Képesítések Hatósága (ANC) által akkreditált tanfolyam (2018 május- augusztus)

 

- a képzésen résztvevő személyek közül legkevesebb 120-nak ingyenes e-Learning FNTM programok – Vállalkozó és  Vállalkozó a turizmusban képzés - (2018. május- augusztus)

 

- Üzleti tervek versenye és a nyertes 54 üzleti terv kiválasztása, mely a továbbiakban támogatásban részül a projekt második felében (2018. augusztus- november)

 

- szakmai gyakorlat az 54 üzleti terv készítője számára, a vállalkozásukhoz hasonló tevékenységet végző szervezeteknél (2018. december- 2019. január)

 

A vállalkozói képzésekre a beiratkozási határidő 2018.április 21.

 

A projektre való feliratkozás a helyi vállalati szakembereknél lehetséges Fehér, Brassó, Kovászna, Hargita, Maros valamint Szeben megyében. ( az elérhetőségek a cikk végén találhatóak)

 

54 finanszírozás a Romania Start-Up Plus keretén belül a kiválasztott üzleti tervek megvalósításáért még az első évben valamint tanácsadás és mentorálás

 

A program második felében (2019 első hat hónapja), a finanszírozási alapkezelők tanácsadást nyújtanak az üzleti tervek finomításában valamint támogatást az újonnan létrejövő vállalkozás megalapításában

 

- tanácsadó-mentor program a kiválasztott üzleti tervek finomításáért (2019. január- július)

 

- business accelerator - 2 napos vállalkozói tábor, mely lehetővé teszi az 54 nyertes valamint a tanácsadók, mentorok, vállalkozók, bankképviselők és további meghívottak találkozását (2019. január- február)

 

- vállalkozás megalapításáról szóló kezdőcsomag: a szükséges jogi és pénzügyi módszertan  (2019. január- július)

 

Legkésőbb 2019 júliusában 54 vállalkoz jön létre városi környezetben, mely nem mezőgazdasági profillal rendelkezik. A vállalkozásoknak egyenként legkevesebb hat hónapon belül 2 főt kell alkalmaznia.

 

Az alapkezelők a kiválasztott üzleti tervek megvalósítását figyelemmel kísérik a vállalkozás működésének első évében.

 

Az 54 maximum 39.000 eurós támogatási a start-up létrehozását követően valósul meg:

 

            - az első részletben 75%-os juttatásban részesül a pályázó, a vállalkozás létrehozást követően,

 

            - az utolsó részlet, mely a teljes összeg még kifizetendő részét képezi, akkor kerül kifizetésre, amikor a pályázó bizonyítottan eleget tesz a pályázat feltételeinek. 12 hónapon belül a bejövetele legkevesebb 30%-át fedezi az első részletnek. Abban az esetben, ha ennek a feltételnek nem tesz eleget, az utolsó részletre nem lesz jogosult.

 

Az első működési év után az 54 új vállalkozás figyelemmel kísérése

 

Az újonnan létrehozott vállalkozások első évi működését követően (a Romania Start- Up Plus pénzügyi költségvetésének periódusa), a támogatási alapokat kezelők további 6 hónapon keresztül megfigyelői, bővítési valamint a fenntarthatóságot illető támogatói tevékenységekkel látják el az 54 vállalkozást.

 

Ezt a hat hónapot követően, az 54 vállalkozás továbbra is be kell tartania a vállalt kötelezettségeket (a vállalkozás működtetése városi környezetben legkevesebb két alkalmazottal stb.) legkevesebb 12 hónapig.

 

A projekt végén, összeállítunk és publikálunk egy mennyiségi és minőségi kutatást az 54 újonnan megalakult vállalkozás fejlődéséről.

 

Vegye fel velünk a kapcsolatot, ha szeretne létrehozni egy nem mezőgazdasági tevékenységgel rendelkező vállalkozást városi környezetben az ország Közép Régiójában és ha az alább említett megyékben van a lakhelye.

 

► Fehér megye
Sebastian Băeșan (Municipiul Alba Iulia)
E-mail: sebastian.baesan@apulum.ro 
Tel: 0727895077

 

► Brassó megye
Sabina Milcoveanu (APRSC)
E-mail: sabina.milcoveanu@cumpararesponsabil.ro
Tel: 0737032505

► Kovászn megye
Emőke Csata (SC EDUKADO SRL)
E-mail: emoke.csata@metodica.ro
Tel: 0744138085

 

► Kovászna megye    
Mihai Viseroiu (APRSC)
E-mail: mihai.viseroiu@cumpararesponsabil.ro
Tel: 0728108239

► Hargita megye
Tünde Csata (SC EDUKADO SRL)
E-mail: tunde.csata@metodica.ro
Tel: 0744138085

 

►Maros megye
Răzvan Vlasiu (FNTM)
E-mail: razvan.vlasiu@fntm.ro
Tel: 0734449194

► Szeben megye
Claudia Elena Pilat (FNTM)
E-mail: claudia.pilat@fntm.ro
Tel: 0745861220

 

 

  1. A hivatalos megnevezés alapján Start-Up Plus – Városi Vállalkozás az Ország Közepén, cod 104643, az Európai Társadalmi Alapok társfinanszírozásában, az Emberi Tőke Operációs Programon Keresztül 2014-2020, a Start-Up Urban program az Országos Fiatal Menedzserek Alapítványa FNTM által lett létrehozva vezető konzorciumi szerepben, további partnerek: Gyulafehérvár, SC EDUKADO SRL és a Vállalatok Társadalmi Felelősségét Népszerűsítő Egyesülete- APRSC.
  2.  

A projekt teljes összege 13.367.049,19 lej, melyből a vissza nem térítendő FSE 11.328.462,16 lej, az országos költségvetésből származó vissza nem térítendő támogatás pedig 1.987.908,46 lej.

 

  1. A Start-Up Urban, a hivatalos elnevezésén Start- Up Plus- Városi Vállalkozás az Ország Közepén, a Románia Közép Régiójában hoz létre a vállalkozásokat, a vállalkozási tanulmányi szint növekedésével melyben legkevesebb 312 személy vesz részt. Ebből 252 alkalmazott, beleértve a független aktivitást művelő személyeket, 60 munkanélkülit és gazdaságilak inaktív személyt, 54 vállalkozás létrehozásának támogatását, mely nem mezőgazdasági tevékenységű városi környezetben és legkevesebb 108 új munkahelyet hoz létre. A Start-Up Urban tevékenysége 36 hónapot keresztül működik, vagyis 2018. Január 22 és 2021 január 21-ig a Közép Régió 6 megyéjében (Fehér, Brassó, Kovászna, Hargita, Maros, Szeben)
  2. Az 54 Start-Up Urban nyertes pályázat mindegyike, hivatalos elnevezésén a Sart-Up Plus- Városi Vállalkozás az Ország Közepén, legtöbb 39.000 euróban részesülhet (az InforEuro  2016. Augusztus árfolyama alapján számítva)